Θρίλερ στο Ελληνικό: Ανεξήγητοι θάνατοι τριών μελών οικογένειας - Ο ρόλος της οικιακής βοηθού
Μυστήριο με τον θάνατο μητέρας και δυο παιδιών της μέσα σε 13 ημέρες . Τι ερευνούν οι αρχές.

Τρεις θάνατοι – της 98χρονης μητέρας Αικατερίνης, της 78χρονης κόρης Βαρβάρας (Βέρας) και του 75χρονου γιου Μιχάλη Σιδηροπούλου – σημειώθηκαν μέσα σε 13 ημέρες στην οικογένεια Σιδηροπούλου στο Ελληνικό, με κοινό παράγοντα την πρόσφατα προσληφθείσα οικιακή βοηθό βουλγαρικής καταγωγής, η οποία φέρεται να είχε πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν τα μέλη.
Τα περιστατικά παρουσιάστηκαν στην εκπομπή Φως στο Τούνελ το βράδυ της Παρασκευής όταν ένας φίλος του Μιχάλη Σιδηρόπουλο τον έψαξε κι έμαθε για τους περίεργους θανάτους της οικογένειας της από την γειτονιά ενώ ο ίδιος καταγγέλλει περίεργη συμπεριφορά της οικιακή βοηθού.
Οι σοροί της οικογένειας δεν έχουν ταφεί ακόμη γιατί δεν μπόρεσαν να βρεθούν κοντινοί συγγενείς ώστε να τις παραλάβουν ενώ όπως ακούστηκε στην εκπομπή πως η Βουλγάρα προσπάθησε να τις αποσπάσει από τα νοσοκομεία προσποιούμενη συγγενής τους.
Η Βαρβάρα Σιδηροπούλου, 78 ετών, είχε προσλάβει μια γυναίκα από τη Βουλγαρία για να βοηθά στις δουλειές του σπιτιού, να μαγειρεύει και να φροντίζει τόσο την ίδια όσο και τη μητέρα της, Κατερίνα. Η γυναίκα αυτή, η οποία έφερε το όνομα Βέρα, αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και είχε βηματοδότη. Ωστόσο, ο λόγος που αναζήτησε βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού ήταν ένα ατύχημα που είχε στο πόδι. Από την άλλη πλευρά, ο αδελφός της, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και συχνά έπρεπε να νοσηλεύεται στα νοσοκομεία.
Πρώτος θάνατος: Η μητέρα
Η κατάσταση ξεκίνησε με τη μητέρα της οικογένειας, την Αικατερίνη Σιδηροπούλου, 98 ετών. Τις τελευταίες ημέρες παρουσίαζε γενικευμένη επιδείνωση στην υγεία της. Στις 11 Απριλίου 2025 εισήχθη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και τέσσερις ημέρες αργότερα, τη Μεγάλη Τρίτη, «κατέληξε». Στο πιστοποιητικό θανάτου αναφέρεται σηπτική καταπληξία, ενώ η νεκροτομή δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.
Δεύτερος θάνατος: Η κόρη
Την ημέρα που «φεύγει» από τη ζωή η μητέρα της, η Βέρα βρίσκεται επίσης στο νοσοκομείο. Είχε μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο «Ιπποκράτειο» καθώς, όπως ανέφερε η οικιακή βοηθός στους διασώστες, τη βρήκε λιπόθυμη στο πάτωμα του σπιτιού με έμετους γύρω της.
Τη Μεγάλη Πέμπτη, η Βέρα Σιδηροπούλου μεταφέρθηκε από το «Ιπποκράτειο» στο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου και «κατέληξε» τη Δευτέρα του Πάσχα, 21 Απριλίου. Και σε αυτήν την περίπτωση, η ιατροδικαστική υπηρεσία δεν έχει αναλάβει ακόμη την υπόθεση. Οι γιατροί σημειώνουν ότι παρατηρήθηκε σημαντική έκπτωση στο επίπεδο συνείδησης της γυναίκας και πολυοργανική ανεπάρκεια, η οποία ήταν αδύνατο να αντέξει η ήδη επιβαρυμένη καρδιά της.
Η οικιακή βοηθός, που θεωρητικά φρόντιζε τις δύο γυναίκες πριν από το θάνατό τους, συνεχίζει να εμφανίζεται στο σπίτι της οικογένειας, δείχνοντας ζήλο στην καθαριότητα και πλένοντας όλα τα ρούχα τους. Λίγες μέρες αργότερα, θα αποκαλύψει στους γείτονες πως δεν είχαν «φύγει» μόνο οι γυναίκες, αλλά και ο μοναδικός άνδρας της οικογένειας, ο γιος και αδελφός.
Τρίτος θάνατος: Ο γιος
Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, 75 ετών, ο οποίος ζούσε για χρόνια στον Καναδά πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, άφησε την τελευταία του πνοή στο «Ιόνιο Θεραπευτήριο» στον Κορυδαλλό στις 28 Απριλίου. Είχε μεταφερθεί εκεί λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του μέσω ΕΟΠΥΥ από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Τους τελευταίους δύο μήνες πριν τον θάνατό του, υπέφερε από συχνές κρίσεις πόνου και αδυναμίας. Το ΕΚΑΒ είχε κληθεί πολλές φορές στο σπίτι του στο Ελληνικό από την οικιακή βοηθό. Μέχρι στιγμής, δεν έχει πραγματοποιηθεί νεκροψία.
Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως και τα τρία μέλη της ίδιας οικογένειας πέθαναν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την άφιξη της συγκεκριμένης γυναίκας στο σπίτι τους. Η παρουσία της και ο ρόλος που πραγματικά έπαιξε σε αυτήν την σκοτεινή υπόθεση διερευνώνται.
Πληροφορίες του «Τούνελ» αναφέρουν πως η γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής προσπάθησε να παραλάβει τις σορούς της οικογένειας από τα τρία νοσοκομεία προσποιούμενη τη συγγενή τους για να τους ενταφιάσει μαζί.
Το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής έρευνα σοβαρά την υπόθεση. «Πάγωσε» την ταφή των σορών πριν ολοκληρωθούν η νεκροτομή και οι εργαστηριακές εξετάσεις.
Τι λέει ο φίλος
Το «Τούνελ», προσπαθώντας να διαλευκάνει το θρίλερ της οικογένειας Σιδηροπούλου, των μελών της οποίας χάθηκαν αιφνιδίως σε διάστημα λίγων ημερών, εντόπισε τον φίλο του Μιχάλη Σιδηρόπουλου. Ο φίλος αυτός ήταν το άτομο που έθεσε σε κίνηση τις έρευνες για τους τρεις αινιγματικούς θανάτους. Ο ίδιος ταξίδεψε από τον Καναδά για να βρει τον φίλο του, όμως αυτό που ανακάλυψε ξεπέρασε κάθε φαντασία.
«Είμαι Έλληνας από το Τορόντο του Καναδά και ήρθα το Πάσχα στην Ελλάδα για να βρω έναν φίλο μου Ελληνοκαναδό επίσης, τον Μιχάλη. Δεν μπορούσα πουθενά να τον βρω. Πήγα στο σπίτι του στο Ελληνικό, χτυπούσα κουδούνια αλλά τίποτα. Ήταν πάντα κλειστό. Πήγα σε άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας αλλά ούτε εκείνοι ήξεραν κάτι. Ένας άλλος γείτονας από παρακείμενο σπίτι, μου είπε ότι ο Μιχάλης είχε πεθάνει στις 29 Απριλίου, κάπου εκεί, αλλά και ότι μέσα σε διάστημα περίπου 13 ημέρων ‘έφυγαν’ από τη ζωή η μητέρα και η αδερφή του, παρά το ότι έχαιραν άκρας υγείας», λέει χαρακτηριστικά.
«Στο κάδρο υπάρχει και μία οικιακή βοηθός»
'Οπως αναφέρει, έμεναν στο ίδιο σπίτι και οι τρεις και το περίεργο είναι ότι πέθαναν όλοι στα νοσοκομεία και φαινομενικά από την ίδια αιτία. Δηλαδή την καρδιά.
«Όλα ξεκίνησαν από τις μαρτυρίες που έχω, γιατί προσπάθησα να βρω στοιχεία μόνος μου. Αναζήτησα συγγενείς αλλά δεν κατάφερα να βρω και αποτάθηκα στην πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα, στην Aστυνομία, σε έναν μεγάλο δικηγόρο, στον Στέλιο Σούρλα, μήπως βρούμε κάποιον συγγενή ή τι έχει γίνει. Το αποτέλεσμα που βγήκε από την έρευνα είναι ότι έχουν πεθάνει και οι τρεις μέσα σε πάρα πολύ σύντομο διάστημα. Η αδερφή του η Βέρα, όπως άκουσα, ανήμερα το Πάσχα. Στο κάδρο, όπως μου είπανε, υπάρχει και μία οικιακή βοηθός που ξεκίνησε να δουλεύει στο σπίτι μόλις δύο μήνες πριν ‘φύγουν’ από τη ζωή. Αυτό που είδαμε είναι ότι η ίδια παρουσιαζόταν σε όλα τα νοσοκομεία. Είχε και κάποιον καυγά με τη φίλη του Μιχάλη που δεν κατάφερα να την βρω. Όπως μάθαμε από το νοσοκομείο, η φίλη του πήγε κάποιο χαρτί να υπογράψει μαζί με μια άλλη κυρία, εκείνος αντιδρούσε και τσακώνονταν έντονα».
Ο ίδιος προσθέτει πως ο φίλος του νοσηλεύτηκε αρχικά στον «Ερυθρό Σταυρό» και έπειτα πήγε στο «Ιόνιο Θεραπευτήριο» στον Κορυδαλλό, όπου και «έφυγε» από τη ζωή.
Τι λέει η οικιακή βοηθός
Η εκπομπή εντόπισε τη γυναίκα «μυστήριο» που κινείται αθόρυβα πίσω από τις εξελίξεις του τραγικού θρίλερ με τους συνεχόμενους θανάτους της οικογένειας Σιδηροπούλου στο Ελληνικό. Η συζήτηση της βουλγαρικής καταγωγής οικιακής βοηθού με την Αγγελική Νικολούλη αποδείχθηκε αποκαλυπτική.
